duminică, 30 martie 2008

Ma urmareste Politia!

Sau mai exact vestile despre ei. Am senzatia ca din toate directiile ma asalteaza informatii despre incompetenta Politiei. Sau poate era si inainte asa, dar nu le-am acordat eu atentie...clasica poveste cu perceptia selectiva. :D

Azi primesc urmatorul mass:
"cat de imbecili pot fi unii oameni ?TRAIM IN TARA NIMANUI!!. Ieri dup-amiaza pe bulevardul Kiseleff a fost accidentata mortal o studenta LA NICI 2 METRI DE 3 POLITISTII CARE DIRIJAU TRAFICUL!! POLITISTII NICI NU S-AU OPRIT DIN DIRIJAT!!! VENEA O COLOANA OFICIALA!!! INCREDIBIL!!! http://www.youtube.com/watch?v=nQ6qDQUVNdw"

Stiu ca in mesajele astea oamenii au obiceiul sa dramatizeze (doar de asta se propaga cu asa mare succes) asa ca intru sa vad cu ochii mei.



Clasicele stiri despre prostia/coruptia/incompetenta Politiei au ajuns sa ma lase rece. Dar aici e vorba de viata unui om si de lipsa de interes cu care a fost tratata... Poate m-au marcat si mai mult imaginile pentru ca acum vreo saptamana a dat si peste mine o masina. Spre norocul a franat la timp si m-a impins doar foarte putin. In cazul asta era vina mea. Am trecut cum nu se putea mai neregulamentar ca sa prind autobuzul. Inconstienta la cote maxime, stiu. :(

Nu pot sa pricep...de ce nu i-au acordat primul ajutor??? Am 2 variante. Ori e vorba de prostie crasa. Adica aveau ordin sa vegheze culoarul ala si l-au respectat pana la ultimele consecinte. Ori pur si simplu NU LE-A PASAT.

In cazul oamenilor ne place mereu sa stim pe cine ne putem baza si pe cine nu, care e omul acela la care putem apela atunci cand dam de greu. E riscant sa investesti incredere in cineva care nu o merita. Iar acum nu pot sa nu judec si Politia in aceeasi termeni. Oare e riscant sa avem incredere in ei?

Paula

4 comentarii:

Anonim spunea...

nu poti sa dai primul ajutor in orice conditii, doar ca e superoferta si sta unu' si te filmeaza, hai sa facem pe eroii. Sa ai sange rece nu inseamna ca nu-ti pasa.

Stefan spunea...

Ca sa acorzi primul ajutor trebuie sa stii sa faci asta. Poti omori un om sau ii poti inrautati starea daca nu ai habar de meserie. Cum era si cazul politistilor. Cred ca lumea are un apetit crescut pentru a primi vesti de acest fel.

Paula spunea...

A acorda primul ajutor nu inseamna a face pe eroul..cel putin in viziunea mea.
Sunt state unde se considera ca si omul de rand ar trebui sa cunoasca cateva reguli de acordare a primului ajutor, reguli care ar trebui sa faca parte intr-un fel din "cultura lor generala". Cu atat mai mult, reprezentatntii Politiei, a caror misiune declarata este aceea de a proteja cetatenii, cred ca ar trebui sa fie capabili si disupsi sa-l acorde.

Adeline spunea...

@Sfinxu: Sange rece ok.. Dar sa ai sange rece nu inseamna si sa-ti pastrezi calmul si sa pot actiona ca atare in orice situatie? Nu inseamna sa nu faci NIMIC.
@Stefan: Sunt politisti... au parte si ei de o pregatire. Sau?